Dag 15 & 16 | Los Angeles - Santa Barbara

24 januari 2026 - Santa Barbara, California, Verenigde Staten

Gisterochtend zijn we op weg gegaan naar Hollywood Boulevard, we waren wel benieuwd naar de sterren op de stoep en het Chinese theater.
Straten van 10 kilometer lang zijn geen uitzondering in Los Angeles. Zoals bijna alle steden is alles in blokken gebouwd en lopen veel straten rechttoe rechtaan. En in zo'n grote stad als Los Angeles krijg je dan zulke lange straten. Je bent dan ook veel tijd kwijt aan het reizen. En ook hier weer bekende wijken tegen gekomen als Melrose (wie kent Melrose Place niet?).

Parkeerplaats gevonden (goedkoper dan in Utrecht) en op weg! We liepen eerst naar links, wát een vergane glorie, de ene tattooshop na de andere, de ene coffeeshop na de andere, veel daklozen en urinelucht. Bah!
We zijn toen de andere kant opgelopen en kwamen in een wat meer toeristischer gebied. Maar ook hier, veel verval, drukte, reclame en niets doet denken aan de spectaculaire rode loper evenementen naast het Chinese theater. Zelfs dat theater was vaal en lelijk. Er was een stuk straat afgesloten want er zou dezelfde of de volgende dag een premiere plaatsvinden, de rode loper lag er al. Maar het is echt één grote poppenkast, nepplanten, grote platen als hekwerk/afscheiding want ze willen natuurlijk niet dat je iets van de omgeving ziet.

We voelden ons meer thuis aan de Beverly Hills kant dus we zijn weer een stukje die kant opgereden, was ook de kortste route naar het hotel maar klinkt wel leuk toch :-P

Hadden we al gezegd hoeveel van die überlelijke Tesla Cybertrucks we hebben gezien? Het is net een speelgoedauto op ware grootte. Niet normaal hoeveel er in Los Angeles rondrijden.

Onderweg weer even langs de supermarkt gereden en wat te eten gehaald, aangezien een bolletje ijs bij de ijssalon om de hoek al $8 was (excl tax) haalden we lekker verse sushi, pastasalade en gebraden kip bij de supermarkt. Echt goed betaalbaar, In de hotelkamer een filmpje op en wij hadden het prima naar ons zin.

Vandaag verlaten we Los Angeles, we wilden toch nog even een fotostop maken op Rodeo Drive en we hadden afgelopen week al van dat Amerikaans/Deense stel begrepen dat het Getty Museum echt de moeite waard én gratis was. Vanaf Rodeo Drive zaten we er maar 20 minuutjes vandaan dus we dachten, die pakken we nog even mee. Een beetje geschiedenis en cultuur opsnuiven. Het parkeren bleek alleen bij lange na niet gratis, Patrick wilde bijna weer achteruit rijden, maar nu we er toch al waren... ;-)
Met een soort trammetje word je naar het museum gebracht en wat een groot museum! Met aparte gebouwen en lang niet de oubollige, muf ruikende musea die wij gewend zijn.
We hebben heel veel schilderijen gezien van verschillende kunstenaars en eigenlijk hebben we er allebei niet zoveel mee maar wat een prachtige kleuren en gedetailleerd werk werd er al die eeuwen geleden al gemaakt! Ook porselein uit China, Frankrijk en Italië, snijwerk van ivoor, beelden van marmer en brons, onder ander van Rodin. We hadden begrepen dat er een Van Gogh zou hangen, die hebben we niet gevonden maar ineens stuitten we op 2 schilderijen van Rembrandt. Voor ons allebei de eerste keer dat we die in het echt hebben gezien (voor zover we ons kunnen herinneren). Er was ook een tekentafel waar je zelf ook nog kon proberen iets te maken, Claudia heeft nog een poging gedaan maar er is geen kunstenaar aan verloren gegaan.

We verlieten het museum en na wat ruzie met de betaalautomaat (accepteerde de pasjes niet) lukte het om bij het uitrijden dan toch te betalen.

We vervolgden onze weg naar Santa Barbara over de bekende Pacific Coast Highway, een kustweg met prachtige uitzichten die helemaal doorloopt tot voorbij San Francisco. En wij gaan deze de aankomende dagen afrijden. Onderweg hebben we nog wat gegeten bij Denny's en rond 17:30 kwamen we aan bij ons hotel. Omdat we laat hebben gegeten onderweg hebben we nog even wat kleins gehaald bij de supermarkt en zitten we nu de Australian Open te kijken.

Morgen gaan we weer verder omhoog met eventueel een tussenstop in Solvang, een Scandinavisch ogend dorpje, afhankelijk hoe laat we in Santa Barbara weggaan. Ons hotel staat in San Simeon aan de Pacific Coast Highway praktisch aan het strand. En daar in de buurt zit ook nog een kasteel wat we mogelijk nog gaan bezoeken. Maar zoals we het grotendeels doen deze reis, we zien wel hoe het loopt en waar we zin in hebben!

Ondanks het vele reizen en van hotel naar hotel hebben we genoeg ruimte ingebouwd om het toch als relaxed te ervaren, heel fijn!

IMG_8538IMG_8544IMG_8545IMG_8546IMG_8547IMG_8551IMG_8552IMG_8550

IMG_8549IMG_8548