Dag 19 | Monterey - San Francisco

27 januari 2026 - San Francisco, California, Verenigde Staten

Nadat we hadden uitgecheckt hebben we een ontbijtje gepakt en gingen we op weg naar de eerste tussenstop op weg naar San Francisco.
Hiervoor moesten we een kleine 2 uur rijden, over de Pacific Coast Highway.

En het wordt misschien een beetje vervelend, maar wat een mooie plekjes hebben we weer gezien. We hadden wel weer op 10 plekken kunnen stoppen om wat foto's te maken, maar dan wordt het helemaal zo'n lange rit. Maar een mooi plaatje met een vuurtoren maakte wel dat we de auto even aan de kant hebben gezet.

Uiteindelijk kwamen we bij onze eerste stop, een klein stukje van de Pacific Coast Highway af, Purisima Creek Redwoods Reserve. Redwoods zijn enorm hoge bomen (tot wel 110 meter hoog) met dikke stammen. En omdat we Sequoia niet hebben bezocht, dan maar het kleine zusje, de Redwood. We hebben een halfuurtje door het bos gewandeld, Patrick vond het koud en voor hem hoeft het niet zo maar Claudia wordt altijd wel blij van bos en mist dat wel een beetje in Spanje.

Toen weer in de auto terug naar de kustweg, op een halfuurtje rijden lag een winkelcentrum waar we even wilden kijken. We hebben daar een rondje gedaan en zijn we weer op weg naar de volgende stop: Sausalito.
Sausalito ligt aan de andere kant van de Golden Gate Bridge, hier zijn we overheen gereden, we hadden de brug alleen van veraf gezien maar om er overheen te rijden is toch ook wel weer bijzonder. Wat is het een lange, hoge en grote brug! Sausalito ligt tegen een heuvel aan gebouwd en aan zee, je komt van vrij hoog aanrijden en moet via een woonwijk met allemaal haarspeldbochten naar beneden. We hebben de auto geparkeerd en zijn toen een stuk gaan wandelen. We hebben ergens koffie / warme chocomel gedronken en hebben toen weer een stukje gelopen langs de haven. Uiteindelijk kwamen we op een punt waarop we San Francisco zagen liggen aan de overkant van het water. Het was niet helemaal helder maar wel een mooi gezicht!

Op weg terug naar de auto liepen we nog langs een makelaar, een huurappartement met 1 badkamer en 1 slaapkamer was $3200 per maand. In Los Angeles hadden we net zoiets gezien voor $2250 en dat vonden we al belachelijk. We weten alleen de oppervlaktes niet, maar dan nog...!
In San Francisco op weg naar het hotel, wederom op Lombard Street maar een ander hotel. Als het goed is op 20 minuutjes lopen van Pier 39, Fishermans Wharf. Daar gaan we morgenochtend naartoe want dan gaan we (eindelijk) Alcatraz bezoeken!

We willen er nog niet aan denken, maar donderdag vliegen we weer naar huis. Onze tijd 17:30 vertrekt het vliegtuig naar Londen (Nederlandse / Spaanse tijd 03:30 uur vrijdagochtend). Nog even genieten die laatste dagen!

IMG_8639IMG_8641IMG_8644IMG_8652IMG_8655IMG_8658