Dag 10 | Panguitch - Williams
18 januari 2026 - Williams, Arizona, Verenigde Staten
Vandaag hadden we weer een reisdag. We zijn op tijd gaan ontbijten en onder het ontbijt kwamen we aan de praat met een stel waarvan hij Amerikaan was en zij Deens.
Nadat we wat tips hadden gehad over de plaatsen waar we nog heen gingen en eventuele tussenstops hebben we het boeltje weer bij elkaar gepakt en zijn we op weg gegaan.
We zijn weer een staatsgrens overgegaan en zitten nu in Arizona. Onze eerste stop lag op 2 uur rijden: Horseshoe Bend.
De Colorado River maakt hier een aparte ronding die van bovenaf te zien is. Uiteraard tegen betaling 😉. Na een klein stukje wandelen kom je op de plek waar je dit natuurfenomeen kan bewonderen. Ook deze was wel weer de moeite waard en je hebt weinig fantasie nodig om hier inderdaad de hoef van een paard in te zien!
We vervolgden onze weg en al snel veranderde het landschap weer. In de verte zagen we de uitlopers van de Grand Canyon maar wij gingen nu een andere kant op. We reden door Navajo land. Overal zag je enkele huisjes, stacaravans maar ook veel vervallen woningen waar deze indianen wonen. Heel veel kraampjes, gewoon langs de snelweg war je handgemaakte producten kan kopen als sieraden, potten, manden en kleden. Heel bijzonder om te zien.
Bij Flagstaff draaiden we van de I89 naar de I40 op weg naar Williams. De mensen die de film Cars hebben gezien weten dat de I40 is neergelegd om zich sneller van A naar B te kunnen verplaatsen. Daardoor werden de dorpjes aan route 66 niet meer aangedaan door voorbijkomend verkeer. Wij hebben de navigatie genegeerd en hebben een klein stukje Route 66 meegepakt, dit stukje liep door een mooi stuk bos.
Na weer een klein stukje I40 verlieten we de snelweg om weer over Route 66 te rijden, naar Williams. Het dorpje waar we verblijven ligt aan de Route 66 en Radiator Springs (het dorp in Cars) is gebaseerd op Williams. Het is hier een stuk drukker dan de andere plekken waar we hebben gezeten, waarschijnlijk omdat de Amerikanen een lang weekend hebben.
We hebben ons hotel opgezocht, een oud pand met kamers in oude stijl, helemaal leuk! We zijn een stukje gaan wandelen en kwamen terecht bij een wijnbar waar je ook een proeverij kon doen. Die konden we natuurlijk niet overslaan en we hebben 6 wijnen geproefd die plaatselijk worden gemaakt. De Grand Canyon wijnen met namen als Bacpacker, Sun Lover en Switchback. We hebben een tijdje zitten kletsen met de dame achter de bar en hebben twee speldjes achtergelaten op de wereldkaart. Onze afkomst én ons woongebied.
Daarna hebben we gegeten bij Rod’s Steakhouse en na het eten zijn we lekker naar de kamer gegaan.
Morgen staat de Grand Canyon op het programma!
Nog even over vandaag: We hebben weer zoveel landschappen voorbij zien komen, ongelooflijk. Van iets wat nog het meest weg had van een soort maanlandschap tot bossen en van prairie achtig gebied tot rotsen en bergen. Het is allemaal zo divers en je kijkt je ogen uit, het rijden is hier echt geen moment saai!

Net of we er zelf bij zijn!