Dag 11 | Grand Canyon
19 januari 2026 - Grand Canyon South Rim, Arizona, Verenigde Staten
Vanmorgen zijn we op tijd opgestaan en hebben we bij Annie's Café, wat onder ons hotel zit, ontbeten. Met volle maag zijn we op weg gegaan naar de Grand Canyon, het laatste Nationale Park van onze reis.
Na een klein uurtje rijden zagen we de toegangspoort van de South Rim opdoemen en na het tonen van de parkenpas en het rijbewijs mochten we doorrijden. Wat we niet helemaal verwacht hadden was dat we vooral bos zagen. We hebben de auto geparkeerd om eerst een route met de shuttlebus te doen. Hier reden ook minder shuttlebussen dan in het hoogseizoen maar de route die nu niet gereden werd mocht je met eigen auto doen. Wij kozen ervoor om eerst een stukje met de bus te gaan en later de auto op te halen.
Toen we in de bus zaten zagen we al een iets van het uitzicht maar eenmaal uitgestapt en naar de rand gelopen zie je pas hoe groot, ver en diep het allemaal is. En dan zie je nog maar een stukje van de Grand Canyon. Het voelde heel onwerkelijk en het was echt heel imposant. Niet eens persé mooi, maar vooral de grootte van het geheel maakte heel veel indruk. Weer een halte verder stapten we uit en vanaf daar hebben we een stuk gelopen, af en toe even wat dichter naar de rand gelopen (zonder reling, Patrick bleef veilig op het looppad en is 10 jaar ouder omdat Claudia wel wat dichter naar de rand ging haha ;-) )
Af en toe zagen we een helikopter over de Canyon vliegen die toeristen tegen betaling vervoeren.
Bij een volgend uitzichtpunt kon je een stuk klif op lopen, hier wel met een reling maar we hebben genoeg mensen gezien die ook stukken opzochten boven de afgrond zonder reling. En dan gezellig even gaan zitten met je benen over de rand of dé foto willen maken voor op social media. Doodeng.
We hebben de auto gepakt en hebben de rode route afgereden, nog best een heel stuk waardoor je de Canyon vanaf een andere kant zag. Hier zagen we ook de Colorado River door de Canyon stromen. Maar, ook in dit deel van het park alles van bovenaf. We hebben nog een paar stops meegepakt om van de uitzichten te genieten en besloten toen om weer te gaan. Bij het verlaten van het park zagen we nog een hert eten en toen weer op weg terug naar Williams.
Ook dit was echt heel gaaf om gezien te hebben maar niet het mooiste park vonden wij. Maar, we hebben natuurlijk in verhouding maar een glimp van de Grand Canyon gezien.
Waar we tot nu toe echt vreselijk veel geluk mee hebben gehad is het weer. Op eigenlijk alle foto's zie je blauwe lucht. Volgens de dame van de wijnproeverij gisteren ligt er normaal gesproken een dik pak sneeuw in deze periode. En ook al was Yosemite echt wel fris en waterkoud, de zon scheen en voor de rest hebben we echt heerlijk weer met prima temperaturen. Vandaag was het wat drukker in het park omdat het zondag is maar er zijn nog altijd vele malen minder toeristen dan in het hoogseizoen. Heerlijk!
Eenmaal terug in het hotel hebben we de route voor morgen bekeken en de tussenstops uitgezocht. Het belooft weer een leuke rit te worden!
We hebben nog een stukje gelopen in het dorp, een boodschap gedaan en wat leuke foto's gemaakt. We hebben een hapje gegeten met als afsluiter Dutch Apple Pie, we weten niet wie gezegd heeft dat Dutch Apple Pie er zo uit moest zien en zo moest smaken maar het was wel lekker :-P
Next stop: Lake Havasu City!
Karin:20 januari 2026Weer mooie plaatjes geschoten, vooral die laatste! Had lightning McQueen een aanrijding gehad met Tow Mater?😜🤣🤣🤣